Lek in uw leidingen

Wanneer er een onaangename geur vanuit het riool uw woning binnendringt, kan dit wijzen op een probleem met de rioolleidingen. Als startpunt kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Door de sifons schoon te maken, kunt u mogelijk de geur laten verdwijnen. Als de geur echter blijft hangen, kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is aan te bevelen om direct een deskundig bedrijf voor rioolservice te contacteren om het probleem te lokaliseren en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de kennis, ervaring en middelen om de werkzaamheden op een veilige en efficiënte manier uit te voeren. U kunt op hen rekenen, zij nemen het probleem van u over en zorgen ervoor dat het opgelost wordt zonder dat u zelf iets hoeft te doen.

Waar komt de stank in uw rioolleidingen vandaan?

Als er een onaangename geur uw woning binnendringt, kan dit wijzen op problemen met uw rioolleidingen, aangezien rioolleidingen verschillende oorzaken kunnen hebben voor stankoverlast. De volgende factoren kunnen zorgen voor rioollucht in uw huis:Een mogelijke oorzaak van rioollucht in uw huis is de beschadiging of verzakking van de riolering door werkzaamheden. Hierdoor kunnen scheuren ontstaan waardoor rioollucht uw woning kan binnendringen.

Verstopte leidingen als mogelijke oorzaken

Een verstopping in leidingen of afvoerputjes is een veelvoorkomend probleem dat kan leiden tot een onaangename rioollucht in uw huis. Indien het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit wijzen op een mogelijke verstopping in de leiding. Hierdoor kunnen nare geurtjes in je woning blijven hangen omdat het water niet goed afgevoerd wordt.

Het kan ook het geval zijn dat het riool zelf, in plaats van een leiding, geblokkeerd raakt. Vraag in dat geval je buren of zij ook hinder ondervinden van een geblokkeerde riolering. Als dit het geval is, neem dan contact op met je gemeente.

Lek in leiding

Bij een lek in uw afvoer kan verontreinigd water en de bijbehorende onaangename geur uw woning binnenkomen. Hierdoor kan er sprake zijn van overlast door stank en uiteindelijk van waterschade. Het is daarom noodzakelijk om professionele hulp van een rioleringsbedrijf in te schakelen om verdere schade te voorkomen.

Afvoer ontluchten

Zorg ervoor dat uw afvoer voldoende lucht krijgt. Dit gebeurt meestal door middel van een buis op het dak van uw huis. Indien deze pijp niet goed is aangesloten of verstopt raakt, kan de geur van het riool uw woning infiltreren.

Voorkom stank in huis door de afvoer niet te lang te laten rusten

Het hebben van een waterslot, wat ook wel stankslot of sifon wordt genoemd, voorkomt dat de rioollucht via de wc-afvoer in uw woning komt. Wanneer een afvoer langere tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot opdrogen, wat betekent dat de rioollucht zonder hinder uw woning kan binnendringen. Het regelmatig doorspoelen van water door de afvoeren is een goede manier om dit te voorkomen.

Hoe u onaangename geuren in uw rioolleidingen kunt vermijden

Er zijn verschillende redenen waarom uw huis een rioollucht kan hebben. Verstoppingen worden vaak veroorzaakt door achtergebleven etensresten, zeepresten of aangetast vuil. Het is belangrijk om uw afvoerputjes regelmatig schoon te maken om verstoppingen te voorkomen.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1178

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Vaststellen van een beschadigd rioolsysteem en wat uitvoeren
> De oplossing voor uw verstopte gootsteen
> Kom af van die vervelende rioolvliegjes