Teamfoto Folstra B.V.
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Dordrecht, hoofdvestiging Hoogvliet Rotterdam

Riool lekkage

Redactie dordrechtverstopping.nl, 27 juli 2024
Bij een rioollekkage wilt u natuurlijk door de expert geholpen worden, Folstra B.V. is dit in Dordrecht!

Bent u geconfronteerd met een lek in uw riolering?Dit kan aanzienlijke schade veroorzaken, zowel op het gebied van gezondheid als financiën. Een lekkage in de riolering wordt veelal opgemerkt door de onplezierige geur die vrijkomt.

Hoe kunt u erachter komen dat uw riolering lekt?

Wanneer er een onaangename lucht verspreid wordt, kan dit een teken zijn van een lek in uw riolering. Het kan ook voorkomen dat u de geur van de lekke riolering van uw buren opmerkt. Een andere aanwijzing voor een mogelijke lekkage is het verschijnen van een vochtige plek op de vloer.

Welke aspecten kunnen een lekkage in uw rioolsysteem teweegbrengen?

Doorgaans heeft een riolering een levensduur van 20-25 jaar. Echter kan de duurzaamheid van het rioolsysteem worden beïnvloed door tussentijds onderhoud. Rioleringsdefecten ontstaan vaak door slecht of onvoldoende onderhoud.

Is er een risico op ziektes bij een lekkend riool?

Bij problemen met uw riolering is het van groot belang om te realiseren dat niet alleen uzelf, maar ook anderen gevaar lopen. Bij een lekkende riolering is er sprake van direct contact met besmet afvalwater, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Zowel uw buren als uw huisdieren lopen potentieel gevaar wanneer zij in contact komen met het besmette afvalwater.

Heeft uw rioleringssysteem last van een lek?

Bij een lekkage in het riool is het van belang om zo snel mogelijk een rioleringsexpert in te schakelen. Dit om de kans op schade aan uw woning te verkleinen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een lekkage in uw rioleringsbuis op te lossen.

Een duurzame manier om schade aan het riool te herstellen, is door te kiezen voor relining. Voor het repareren van specifieke delen van het riool zonder dat er een complete renovatie plaatsvindt, is relining een goede optie. Met behulp van een sok in de rioleringsbuis kan het lek worden opgelost.

U kunt er ook voor kiezen om het lek te verhelpen door het betreffende segment te vernieuwen. Als de lekkage echter frequent voorkomt of het riool al versleten is. Dan kunt u beter kiezen voor het laten vernieuwen van de riolering.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 010 600 1178 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Folstra B.V.

Folstra B.V. is jouw loodgieter in Zuid-Holland! Voor alle loodgieters-, riolerings-, CV- en dak-klussen kun je rekenen op Folstra. Met de fusie tussen de loodgietersbedrijven van Henk Folkers en Dennis Stravers ben je verzekerd van vakmanschap. Door de jarenlange ervaring haal je alle benodigde expertise in huis voor je klus. Folstra B.V. is een allround loodgietersbedrijf dat zich met een breed scala aan loodgieter gerelateerde werkzaamheden inzet voor particulieren, bedrijven, instellingen en aannemers.
Voor zowel alle kleine als grote klussen kun je contact opnemen met Folstra.


Met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en vriendelijk vakmanschap sta jij altijd centraal. Je kunt ze 24/7 bereiken!