Rioollekkage Dordrecht

Een rioollekkage gaat vaak gepaard met overlast. Meestal is een nare rioollucht in huis de aanleiding om op onderzoek uit te gaan. Het rioolstelsel is grotendeels aan het zicht onttrokken. Normaal gesproken is dit prima natuurlijk. Maar als u een rioollekkage heeft kan het even duren voordat u deze opmerkt. Het kan ook zijn dat u opeens last krijgt van rioolvliegjes zonder dat u een lekkage of rioolstank waarneemt. Ook dit wijst op een lekkage van het riool. Het is zaak om een lekkage aan uw riool snel te verhelpen. Bij Folstra B.V. helpen we u graag. Samen met ruim 17 jaar ervaring zijn wij uw rioolspecialist in Dordrecht en omgeving.

Rioollekkage opsporen Dordrecht

Een lek aan het riool is vaak het gevolg van een ander rioolprobleem. Een verstopping is het meest voorkomende. Maar ook komen wij wortelgroei en verzakkingen tegen. Voor het tijdperk van de rioolcamera moest het riool opgegraven worden om het lek te vinden. En binnenshuis was het vaak nodig om het één en ander te demonteren dan wel open te breken. Tegenwoordig voeren wij een camera inspectie uit. Met een speciale camera aan een lang snoer kunnen wij zonder te hakken en te breken de binnenzijde van het riool inspecteren. De gemaakte beelden zien wij (boven de grond) op een beeldscherm. Zaken zoals een verstopping, verzakking of wortelgroei zijn zo eenvoudig vast te stellen. Bovendien weten wij precies waar het probleem zit, zo hoeven we niet onnodig te graven.

Een andere manier om een rioollekkage op te sporen is door een rookonderzoek uit te voeren. Het riool hoort een gesloten systeem te zijn. Wanneer u last heeft van rioolstank, rioolvliegjes of vochtplekken waarneemt is dit niet meer het geval. Als één (of meerdere) van deze zaken kunnen ontsnappen, kan er ook rook ontsnappen. Door uw riolering geheel te vullen met rook en te kijken waar dit de leidingen verlaat kan het lek opgespoord worden. Natuurlijk gebruiken wij hier geheel milieuvriendelijke rook voor. Sommige lekkages zijn zo klein dat deze met een rioolcamera eigenlijk niet te zien zijn. Voor deze gevallen zetten wij onze rookmachine in.

Repareren lekkage riool

Na het opsporen van het lek kunnen wij u uiteraard ook helpen met het repareren. Als het om een klein lek gaat kunnen we een plaatselijke rioolreparatie uitvoeren. Maar als de algehele staat van uw riolering niet zo best meer is, zal een rioolrenovatie het overwegen waard zijn. Hiervoor kunnen wij een offerte voor u opstellen. Heeft u de hulp nodig van een rioolexpert in Dordrecht of omgeving? Bel dan met Folstra B.V.. Wij bieden u graag onze 24/7-service aan. U kunt ons bij nacht en ontij bellen. Dit doet u op 010 - 600 11 78. Geen haast maar wel onze expertise nodig? Via ons contactformulier kunt u ook een afspraak maken.