Ontstoppen Dordrecht

Ontstoppen is de remedie tegen een verstopte afvoer of riolering. Stoort u zich al tijden aan dat langzaam wegstromende afvalwater of die smerige rioollucht? Neem dan contact op met Folstra B.V. en laat ons uw ergernissen wegnemen.

Een rioolonstoppingsbedrijf is inzetbaar voor het oplossen van verschillende soorten verstoppingen. Dat beperkt zich niet alleen tot het hoofdriool. Ook bij een verstopte afvoerleiding van het hemelwater, de douche, de wc of de gootsteen kunnen we helpen. We zijn bereikbaar via 010 - 600 11 78 en het contactformulier. Met onze hulp bent u snel van die nare verstopping verlost.

Werkwijze bij ontstoppen afvoer Dordrecht

Een verstopping van een afvoerleiding komen we in de praktijk het vaakst tegen. Bijvoorbeeld de afvoer van de douche, het bad, de keuken, de gootsteen, de wc, de regenpijp of de wasmachine. Bij een opeenhoping van vuil zijn ze allemaal in staat om te verworden tot een ondoordringbare blokkade.

Uiteindelijk zijn niet alle verstoppingen even hardnekkig. Sommige zijn prima met eigen middelen te bestrijden. Wees wel voorzichtig met chemische ontstoppingsmiddelen. Sommige varianten kunnen ook schade toebrengen aan uw afvoerleidingen. Mocht het u niet lukken zelf de verstopping op te lossen kunt u een ontstoppingsbedrijf benaderen om dat voor u te doen.

Om een smalle afvoerleiding te ontstoppen maken we gebruik van een verenmachine. We rollen de veer uit in de afvoerleiding tot op de plek van de verstopping. Vervolgens duwen we door de blokkade heen en halen we de veer weer terug. Zodra de veer weer is ingerold spoelen we de afvoer na om ook de resten van de blokkade weg te krijgen. Tot slot testen we of het water weer goed wegloopt.

Werkwijze bij ontstoppen riool Dordrecht

Bij het ontstoppen van het riool of een bredere afvoerleiding gaan we meestal iets anders te werk dan bij een smalle afvoerleiding. Vanwege de breedte van de standleiding van de riolering is de maximale diameter van onze verenmachine hier helaas niet toereikend. Daarom kiezen we in deze situatie voor hogedrukreiniging om de verstopping op te lossen.

Om te beginnen maken we een opening in de rioolbuis. Daarna gaan we met een camera op zoek naar de precieze locatie van de verstopping. Na een juiste inschatting gemaakt te hebben van de plaats en de ernst van de verstopping gaan we naar binnen met een veer voorzien van een roterende spuitkop. Deze spuitkop spuit water met hoge druk door het riool en lost op die manier de verstopping op.

Op welke wijze we de verstopping ook zullen bestrijden, we zorgen er altijd voor die u zo min mogelijk overlast ervaart van onze werkzaamheden. Stank is meestal niet te vermijden. Al is deze in de meeste gevallen al aanwezig vanwege de verstopping. In de meeste situaties hebben we aan een half uur genoeg om een verstopping op te lossen zonder daarbij een smerige situatie te veroorzaken.

Voorkom de noodzaak tot ontstoppen in Dordrecht

Het vaakst worden we benaderd om te ontstoppen vanwege een opeenhoping van vuil in een afvoerleiding. Haar, vet, zeepresten en ander vuil hecht zich naar verloop van tijd aan de binnenzijde van de afvoerleidingen en kan op deze wijze een blokkade veroorzaken. Naast aangehechte viezigheid kunnen verzakte rioolbuizen of ingegroeide boomwortels ook voor een verstopping zorgen.

Om er voor te zorgen dat de afvoer niet verstopt raakt kunt u zelf ook het nodige doen. Wees bijvoorbeeld heel selectief met wat u door de afvoer spoelt. Spoel geen vet door de gootsteen, gebruik een zeefje voor de etensresten, verwijder haren uit het doucheputje en zorg dat er geen exotische dingen in de wc terechtkomen.

En mocht u het liefst het zekere voor het onzekere nemen zou u ook kunnen kiezen voor preventieve rioolreiniging. Daarmee kunt u een verstopping in de meeste gevallen voorkomen. Bijkomend voordeel is dat we een zwakke plek in het riool al in een vroeg stadium kunnen ontdekken zodat we deze kunnen herstellen nog voordat het tot problemen leidt.

Contacteer Folstra B.V. bij een verstopping in Dordrecht

Is het toch niet gelukt om een verstopping te voorkomen? Laat in Dordrecht dan uw afvoer ontstoppen door Folstra B.V.. Om wat voor verstopping het gaat maakt niet uit. Of nou de afvoer van de wc, de gootsteen, de dakgoot of het riool zelf verstopt is, wij hebben voor iedere verstopping een functionele ontstoppingsmethode.

Neem contact op via 010 - 600 11 78 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier. Ook bij de aanleg of reparatie van uw riool kunt u een beroep op ons doen. Wij lossen in Dordrecht en omgeving al uw rioolproblematiek op.