Gootsteen ontstoppen in Dordrecht

Loopt het water uit uw gootsteen niet meer weg? Of gaat dit gepaard met een heleboel geborrel? Dan is de kans groot dat er sprake is van een verstopping. In veel gevallen is de oorzaak hiervan het doorspoelen van olie, vet en etensresten. De afvoer van uw gootsteen is hier niet op berekend, waardoor er gemakkelijk een blokkade ontstaat.

Een beginnende verstopping herkennen

Uiteraard kunt u een verstopping herkennen aan water dat niet meer wegloopt door het putje van de gootsteen. Tegen die tijd is er echter vaak al sprake van een volledige blokkade. Omdat voorkomen beter is dan genezen, wijze we u op een aantal andere punten waaraan u een beginnende verstopping kunt herkennen. U heeft dan nog tijd om zelf actie te ondernemen:

  • Water uit een volle gootsteen loopt moeilijk weg na het verwijderen van de stop
  • Het weglopen van water gaat gepaard met luchtbelletjes uit de afvoer
  • Het weglopen van water gaat gepaard met een borrelend geluid

Zelf ontstoppen?

Een beginnende gootsteenverstopping kunt u verhelpen met behulp van een ‘plopper’. Chemische ontstoppingsmiddelen worden ook veel aangeboden. Deze raden wij echter niet aan. Dergelijke middelen kunnen uw gootsteen en afvoer ernstig beschadigen. U kunt er ook voor kiezen om de gootsteen te demonteren en de zwanenhals en de sifon apart te reinigen. Zit de blokkade dieper? Laat ontstoppen van de gootsteen dan over aan een expert. In de regio Dordrecht zijn wij u graag van dienst. Wij zijn te bereiken via 010 - 600 11 78 of door het contactformulier in te vullen.